keskiviikko 22. marraskuuta 2017

2 viikkoa reissuun

Enää pari viikkoa lähtöön! Olemme menossa Laurin kanssa Balille. Oikeastaan voisi sanoa ennemminkin Indonesiaan, sillä tarkoituksenamme on reissata neljällä eri saarella. Kaksi viikkoa aikaa vain olla ja nauttia lämmöstä, ilman sen suurempia suunnitelmia päiville.

Lähdemme matkaan itsenäisyyspäivänä, mutta perillä olemme vasta illalla 7. päivä, sillä metsästimme jälleen mahdollisimman halpoja lentoja. Ostimme liput, joilla odottamme vaihtolentoa 10 tuntia Dohan lentokentällä Qatarissa ja vieläpä keskellä yötä. Balilla tulemme olemaan vain saapumistamme seuraavan yön, jonka jälkeen matkamme jatkuu Balille kuuluvalle saarelle, Nusa Lembonganille.



Lembonganilla kävimme jo edellisellä reissullamme vuosi sitten, mutta se tuntui paikalta, jonne olisi ihana palata uudelleen. Tällä kertaa varasimme majoituksen toiselta puolelta saarta. Tosin suurta eroa ei ole, sillä Lembongan on reilun 5 km pitkä ja leveimmältä kohdaltaankin vain noin 2 km. Juuri ihanan pieni, rauhallinen paratiisisaari, jota jäimme kaipaamaan ensimmäisen vierailun jälkeen.

Lembonganin jälkeen suunnitelmamme on vielä auki ja avoimena se saakin pysyä. Meillä on 4 päivää aikaa, ennen kuin menemme Gili Airille. Airille ja loppu lomalle tulee mukaamme Laurin sisko ja serkku, jotka asuvat tällä hetkellä Australiassa. Hauskaa saada heidät mukaan!



Tosiaan Lemboganin jälkeinen kohde on vielä auki. Tällä hetkellä ollaan pyöritelty mielessämme muutamaa vaihtehtoa: Lombok, Gili Meno ja Nusa Penida. Jokaisessa näistä on houkuttelevia puolia ja olisi huippua päästä tutkimaan kaikkia!

Lombok tulisi varmasti olemaan erilainen kokemus verrattuna Baliin. Jo pelkästään uskonto eroaa toisistaan näillä naapurisaarilla. Siinä missä Balilaiset ovat hinduja, omalla, ainutlaatuisella mausteella höystettynä, on Lombok muslimisaari. Kuvista olemme nähneet ihania vesiputouksia ja kauniita viidakkomaisemia. Niitä lähtisimmekin Lombokin pohjoispuolelta etsimään.

Nusa Penidalla puolestaan houkuttelevat henkeäsalpaavat maisemat ja matkustamisen helppous. Penida nimittäin sijaitsee aivan Lembonganin vieressä. Gili Meno päätyi vaihtoehdoksi rauhallisuutensa ja ihanan näköisten rantojen takia. Jos päädymme Menolle, luulen, että tulemme tekemään päivä reissun Lombokille. Myös Menolle olisi helppo siirtyä Lemboganilta ja sieltä edelleen viereiselle Gili Airille. Saapa nähdä, mille saarelle lopulta menemme.



Gili Airilta palaamme todennäköisesti koko neljän hengen porukallamme Balille. Balilla meillä on vielä pari päivää aikaa ennen kuin lennämme Jouluksi kotiin Suomeen.

Onko jollakulla vinkkejä, missä nuo pari viimeistä päivää kannattaisi viettää? Viime vuoden parin päivän kokemuksella uskallan sanoa, että ainakin Kuta on pois suljettu vaihtoehto. Olemme alustavasti suunnitelleet kohteeksi Ubudia, joka jäi viime reissulla kokematta.

Kuvat ovat viime vuoden reissultamme Balilta ja Nusa Lembonganilta.
-Elina




2 kommenttia:

  1. Vitsit teidän reissusuunnitelma kuulostaa huikeelta! Bali ja yleisesti se alue kiinnostaa muakin, mutta en oo vielä päässyt reissuun asti :D Ihanaa lomaa teille ♥

    ♥: Linda/Revontulipalo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Bali ja Nusa Lembongan ovat kyllä ihania, suosittelen lämpimästi! Täällä blogissa tulen varmasti julkaisemaan postauksia reissusta ja sen jälkeen, toivottavasti saat niistä hyviä vinkkejä oman matkan suunnitteluun.

      Poista