keskiviikko 8. marraskuuta 2017

3 x Jyväskylän parhaat kahvilat

Jyväskylä, ihana kaupunki, joka on yksi lemppareistani Suomessa. Paljon tekemistä ja kokemista, lisäksi se on juuri sopivan kokoinen. Minusta tuntuu, että siellä on viime vuosina tapahtunut muutoksia positiiviseen suuntaan, palveluiden ja viihtyvyyden parantamiseksi. Kaupungista minulle tekee erityisen siellä asuvat ihmiset: äitini, siskoni ja pari ihanaa ystävää.

Usein Jyväskylässä käydessäni vierailen myös kahviloissa. Saatan käydä jonkun kanssa kahvilla tai lounaalla tai vain istuskella yksin kaikessa rauhassa esimerkiksi bussia odotellessani. Minulle on muodostunut kolme selkeää lemppari paikkaa, joihin huomaan palaavani uudelleen ja uudelleen. Ajattelin jakaa ne myös teille. Toki on hauskaa testailla ja löytää uusia paikkoja, mutta aina on hyvä olla varalla pari varmaa valintaa.


Jyväskylän parhaat kahvilat:

Miriam's
Ihanan tunnelmallinen paikka, yhdistettynä aivan täydellisiin herkkuihin. Oma lempparini on porkkanakakku. Ah, niin hyvää! Leivonnaiset näyttävät super herkullisilta ja kaikki on valmistettu paikan päällä! Usein paikka on aika täynnä, mutta aina on kuitenkin löytynyt tilaa. Miriam's:ssa on tarjolla herkkujen lisäksi myös esimerkiksi keittolounas ja salaatteja. Niitä en ole koskaan testannut, mutta ehkäpä suuntaan lounaalle Miriam’s:iin seuraavalla kerralla Jyväskylässä käydessäni.
Torikulma, Asemakatu 12, 40100 Jyväskylä

Wilhelmiina Konditoria
Myös Wilhelmiina on tunnelmallinen kahvila. On hauskaa, kun kahvila koostuu useista erillisistä huoneista, joista voi valita missä haluaa istua. Herkullista ja täyttävää salaattia ja maukkaita leivonnaisia, etenkin erilaisia kakkuja on tarjolla laidasta laitaan. Todella monipuolinen valikoima syötävää ja juotavaa. Ihanan ystävällistä henkilökuntaa. Plussaa myös siitä, että Wilhelmiina sijaitsee, aivan matkakeskuksen lähellä. Täällä on hyvä odotella lähtevää bussia tai junaa.
Asemakatu 6, 40100 Jyväskylä

Teeleidi
Teenjuojien ykköspaikka Jyväskylässä. Jos olen menossa äitini kanssa kahville, on melko varmaa, että löydämme itsemme Teeleidistä. Tämä on hänen lempparinsa. Teeleidin tilat ovat kauniissa, vanhassa omakotitalossa. Heillä on tarjolla uskomaton määrä erilaisia tee-makuja, joita voi nauttia kahvilassa tai ostaa mukaan kotiin. Teen lisäksi lempparini on herkullinen jyvänäkkäri. Toki tarjolla on myös monipuolinen valikoima makeita leivonnaisia. Teeleidi järjestää kivoja teemailtoja kuten Halloween-illan viime vuonna.
Kramsunkatu 1, 40600 Jyväskylä

Mikä on sinun lemppari kahvilasi?

-Elina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti