keskiviikko 24. tammikuuta 2018

Langkawi - Malesian paratiisisaari

Palataanpa kuukauden takaiseen reissuumme Malesiaan tai oikeastaan itse Malesiaa emme kauheasti ehditty tutkia. Olimme reissussa pari viikkoa ja lähes kokonaan vietimme sen ihanalla Langkawin saarella, jonne toivon, että pääsemme joskus palaamaan. Monelle Langkawi ei ole niin tuttu kuin esimerkiksi läheinen Thaimaa tai super suosioon noussut Bali.

Jo lähtiessämme odotukseni olivat korkealla, välillä mietin ovatko ne liiankin korkealla, sillä ihana vuoden takainen Balin matkamme oli antanut melkoisen upean kuvan pienestä osasta Aasiaa. Alun perin meidän piti matkustaa jälleen Balille ja reissata hieman sen läheisillä saarilla. Balin purkautumisella uhkaavan tulivuoren takia päätimme kuitenkin viime hetkellä vaihtaa kohteeksemme Malesian.

Langkawille pääsee todella edullisesti lentämällä Kuala Lumpurista, maan sisäisillä lennoilla, joita menee useita päivässä. Saarelle pääsee myös meriteitse muualta Malesiasta sekä esimerkiksi Thaimaan Koh Lipeltä



Langkawilla reissasimme eripuolilla saarta ja majoituimme kolmessa eri paikassa parin viikon aikana. Saaren eteläpuolella sijaitsi saaren ainoa kunnon turismi keskittymä, Pantai Cenang ranta-alue. Pantai Cenangilla on palveluita laidasta laitaan ja tottakai ihana, pitkä ja puhdas ranta. Koko saarella on silmiin pistävää sen siisteys. Esimerkiksi rannoilla ja kaduilla kuki joka aamu siivouspartioita keräämässä roskia. Jopa pohjoispuolen pienellä, paikallisten suosimalla rannalla kulki partioita, jotka haravoivat roskien lisäksi pudonneet lehdet pois.

Itse ihastuin eniten saaren pohjoisosiin. Siellä on enemmän nähtävissä paikallisten tavallista arkea, ihmiset hymyilevät ja tunnelma on leppoisa. Pohjoisosien ravintolat ovat sympaattisia ulkoilma ravintoloita ja ruokakojuja, jotka tarjoavat paikallisia herkkuja todella edulliseen hintaan. Pantai Cenangilta poistuessa saaren vehreys on koko ajan läsnä ja apinoita kulkee siellä täällä.

Langkawi täytti ja ylitti odotukset. Menetin täysin sydämeni kauniille, ystävällisten ihmisten saarelle. Voisin koota vielä erilliset postaukset matkavinkeistäni Langkawille sekä parin päivän pikavisiitistä Kuala Lumpuriin.


-Elina 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti