lauantai 13. tammikuuta 2018

Rakkaudesta lajiin

Hiihto on yksi lempparilajeistani näin talvisin. Arvatkaapa, kuinka kuitenkin kävi torstaina iltalenkilläni…

Noh, sain pitkästä aikaa kokea hiihtämisen haastavuuden ja sen kuinka hankalaa on, kun suksi ei toimi. Olin itse laittanut pitovoiteet suksen pohjaan ja pieleenhän se meni. Sukset ei pitäneet, ei sitten yhtään. Luistoa riitti senkin edestä, mikä on aina kiva juttu. Kiitos jälleen kerran isän, joka aina jaksaa laittaa sukseni super hyvään kuntoon! Helpoimmalla olisin päässyt, kun ensimmäisessä ylämäessä olisin vain kääntynyt ympäri ja palannut autolle voitelemaan uudelleen, mutta ikuisena optimistina ajattelin, että kyllä tämä tästä lähtee sujumaan. Niinpä niin, ei se pito lenkin aikana ainakaan parantunut. Tulipahan kunnon treeni käsille ja yläkropalle!



Perjantaina suuntasin jälleen ladulle, tällä kertaa paremmalla onnella. Sukset toimi hyvin ja sää oli aivan ihanan talvinen. Muutama aste pakkasta ja niin kaunista, kun lumi on jäänyt puihinkin. Kävin hiihtämässä noin tunnin lenkin matalalla sykkeellä. Ladut alkavat olla hyvässä kunnossa, tällä kertaa kävin hiihtelemässä Himoksen huipulla. Pidän ladusta ja sen profiilista, sopivasti ylä- ja alamäkiä, mutta ei mitään liian jyrkkiä.

Hiihdon jälkeen vaihdoin hiihtoasun toppavaatteisiin parkkipaikalla ja suuntasin laskettelurinteeseen. Hah, tosin vaatteiden vaihdon kanssa jouduin vähän odottelemaan, sillä viereisen auton hiihtäjä oli myös saanut lenkkinsä päätökseen ja teki samaan aikaan erityisen hidasta lähtöä. Totta kai minulla oli päälläni osin verkkokankaasta tehty läpinäkyvä aluskerrasto, joten odottelin suosiolla parkkipaikan tyhjentymistä. :D

Joko sä olet ehtinyt hiihtämään?
Jos et, niin suosittelen!


Elina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti