sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Naisten Finlandia-hiihto

Viikonloppu sujahti taas uskomatonta vauhtia. Lauantain vietin GoExpo Winterissä Helsingin Messukeskuksessa. Olin Finlandia-hiihdon osastolla kertomassa naisten omasta tapahtumasta. Olipa huippua, kun moni oli kiinnostunut uudesta tapahtumasta ja innoissaan osallistumassa. Niin ja messuille oli rakennettu hiihtolatu ja pääsin starttaamaan hiihtokauden tämän vuoden osalta! Tosin voi olla, että seuraavaa kertaa joutuu hetken odottelemaan… Toivottavasti sinullakin oli kiva viikonloppu.

Kuten aiemmin lupasin, kerron teille nyt enemmän naisten Finlandia-hiihdosta ja siihen liittyvästä projektista, jossa saan olla mukana. Tällä hetkellä harkitsen myös vakavissani osallistumista siihen ihan oikeaan Finlandiaankin, ehkäpä matkaksi valitsisin 20 km vapaalla tai 32 km perinteisellä hiihtotavalla. Uskaltaisinkohan?


Ihan ensimmäisenä, kuka naisten Finlandia-tapahtumaan voi osallistua? No, ihan kuka vain! Kunhan olet nainen. Jos olet mies niin sitten vain reippaasti mukaan oikeaan Finlandia-hiihtoon. :) Idea naisten omaan hiihtoon lähti, kun Finlandia-hiihdon järjestäjät huomasivat, että suurin osa kilpailuun osallistujista on miehiä. Haluttiin luoda uusi, matalan kynnyksen tapahtuma pelkästään naisille. Hiihtomatka on 10-12 km, sitä ei ole vielä lyöty lukkoon ja hiihtää saa valitsemallaan tyylillä, perinteisellä tai vapaalla.

Tapahtuma on tarkoitettu ihan kaikille naisille, omasta hiihtotaustasta riippumatta. Tärkeintä on hiihtää ja nauttia ulkoilemisesta omalla tasolla. Tämän vuoksi hiihdon ympärille on kasattu Vierumäelle kokonainen hyvinvointi viikonloppu. Viikonloppuun kuuluu majoittuminen, ruuat, luentoja, ryhmäliikuntaa, saunomista, iltabileet sekä tietenkin itse hiihto. Täältä näet viikonlopun koko ohjelman.


Kuulun tällä hetkellä 4 hengen ryhmään, jossa harjoittelemme valmentajamme, johdolla tapahtumaa varten. Treeniryhmämme koottiin kasaan saadaksemme näkyvyyttä tapahtumalle ja sen sponsoreille. Tehtävänämme on siis mainostaa tapahtumaa Vierumäen sosiaalisessa mediassa ja blogissa. Vastineeksi saamme valmennuksen, välineet ja osallistumisen tapahtumaan.

Rehellisesti sanottuna lähdin mukaan alun perin siksi, että tiesin saavamme huippuvalmennusta. Halusin saada treeneihini lisää motivaatiota ja tavoitetta. Lisäksi halusin elvyttää hiihto harrastustani ja hioa tekniikkaa. Tällä hetkellä ajatukseni ovat kuitenkin hieman muuttuneet. Toki nuo edellä mainitsemani asiat ovat edelleen tärkeitä, mutta olen löytänyt myös muita kannustavia juttuja. Mielestäni on aivan mahtavaa, kun järjestetään tämmöinen matalan kynnyksen tapahtuma, johon kuka vain voi osallistua ja nauttia yhtälailla, yhtä oikeaa tapaa ei ole. Minua kannustaa myös ihmiset, joiden kanssa olen jutellut asiasta ja heidän innostuksensa ja kiinnostuksensa asiaa kohtaan. Toivon, että saisin mahdollisimman monta inspiroitua mukaan ja löytämään liikunnan ilon. Tästä tulee hyvä juttu!

Lähtisitkö sinä mukaan hiihtämään ja nauttimaan hyvän olon viikonlopusta 9.-11.2.2018?

Tässä linkki tapahtuman kotisivulle.
Ja aiemmin kirjoittamiini teksteihin kuntotesteistä ja ensimmäisistä treeneistä.

Energistä uutta viikkoa!

-Elina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti