perjantai 3. marraskuuta 2017

Treeniryhmän ensimmäiset yhteistreenit

Tänään olen herännyt melko aikaisin vapaapäivästä huolimatta. Olen syönyt pitkään aamupalaa ja tehnyt koneella blogi- ja kouluhommia. Tänään on luvassa ihana päivä. Ei mitään tarkkaa ohjemaa, taidan mennä ihan oman fiiliksen mukaan. Kohta lähden salille tekemään päivän treenin. Pääsisiköhän illalla pelaamaan lentopalloa, usein perjantaisin on koululla pelit käynnissä. Toivotaan parasta, että tänäänkin.

Huomenna taas jatkuu hommat, tällä kertaa GoExpo Winterissä, Helsingin messukeskuksessa. Olen Finlandia-hiihdon treeniryhmän kanssa promoamassa naisten omaa hiihtotapahtumaa. Itseasiassa voisin sunnuntaina kertoa teille enemmän, mistä koko hommassa on kyse. Mikä ihmeen naisten Finlandia? Entä kuka siihen voi osallistua?



Palataampa paripäivää taaksepäin keskiviikkoon, meidän treeniryhmän harjoituksiin. Treenimme teema oli sauvarinne ja vauhtikestävyys eli tarkoituksena oli saada sykkeet harjoituksen aikana liikkumaan noin 150-170 välillä. Valmentajamme suunnitteli treenin hiihtoa ajatellen, toteutettavaksi sauvojen kanssa, jotta jalkojemme lisäksi vahvistusta saisivat myös kädet.

Harjoitus oli tehokas ja melko nopea. Kävelimme mäen reippaasti ylös ja laskeuduimme toiselle puolelle alas. Ja sitten takaisin. Yhteensä teimme tämän neljä kertaa eli kokonaisuudessaan kahdeksan nousua, koko ajan kiihtyvällä nopeudella ja kasvavalla sykkeellä. Tarkoituksena ei ollut kuitenkaan tehdä aivan maksimitehoilla, joskin hengästyä sai kunnolla. Treenin aikana tein havainnon, johon tulen kiinnittämään huomiota tulevissa treeneissä, nimittäin ojentajat! Niitä täytyy vahvistaa. Ehkäpä alan tekemään joka viikkoisesta 3-4:stä peruskestävyysharjoituksesta vähintään yhden sauvojen kanssa.

Tällainen treeni on helppo ja nopea toteuttaa oikeastaan missä vain. Suomessa on paljon mäkiä, eikä sen loppujen lopuksi tarvitse olla kummoinenkaan kumpare, että treenistä saa tehokkaan. Aikaa meillä meni kävelyineen treenipaikalle ja takaisin noin tunti.

Täältä pääset lukemaan edellisestä tapaamisestamme, jolloin teimme kuntotestit.


Nyt nautiskelen vielä kupin kahvia ja haaveilen uusista reissuista Mondo-lehden kanssa.
-Elina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti